Dräneringsarbete & husgrunder i ljungby

Bengt Nilsson Gräv AB Symbol

Välkommen till Bengt Nilssons Gräv AB!

Våra tjänster

Dräneringsarbete

Husgrunder

VA-arbeten

Enskilda avloppsanläggningar

Dikning

Trädgårdsarbeten

Nilssons Gräv är ett företag med över 50 år i branschen

Dräneringsarbete

Att dränera betyder att man gör ett system för att avleda vatten i marken.

Har du mycket fukt i din källare och vatten på bottenplattan? Om du låter det gå för lång tid med dessa besvär kan husgrunden behöva repareras vilket kan vara väldigt kostsamt. Därför bör du kontakta oss så fort som möjligt. I samband med en dränering av din fastighet är det bra att göra en grundisolering om du har källare. Det blir en bättre och varmare miljö i din källare och du sparar energi, alltså mindre kostnad för uppvärmning av huset.

Isolering av källarväggar skyddar mot fukt och sparar energi i din bostad. En professionellt utförd dränering är en investering som kan spara dig väldigt mycket pengar och undviker problem på sikt. Anlita oss, vi kan ge dig råd och vägleda dig till en långsiktig dräneringslösning av ditt hem. En plan för framtiden, undvik onödiga kostnader.

En ny dränering är bra för ditt hem, miljön och din ekonomi!

Har du en fråga? Använd formuläret eller ring oss!

Dräneringsarbete i Ljungby

Husgrunder

Husgrunden är självklart en viktig del i husets konstruktion. "bygg inte hus på sand" är ett känt citat, och det ligger något i det. En husgrund ska vara stabil för att kunna hålla upp vikten från huset samt utföras på ett sätt så att man inte riskerar problem med tjällyftning.
De vanligaste husgrunderna är betongplatta på mark, krypgrund, husgrund med källare samt hus byggd på plintar. Hus på enbart plintar är dock inte speciellt vanliga i Sverige.

Det är viktigt att vara grundlig och precis med underlaget oavsett vilken grund du än väljer till ditt hus. Markens egenskaper är det som avgör hur undergrunden ska anläggas och därmed avgör vilken typ av husgrund du kan bygga. Vill du ta reda på mer om hur just dina markförhållande är, kan du ofta kontakta kommunens tekniska förvaltning för att erhålla denna informationen.

Det absolut viktigaste för ditt hus och din plånbok är att hålla husgrunden torr. Därför använder man ett underlag av grus eller annat stenmaterial så att vatten inte sugs upp i husgrunden. Dräneringslagret ansluts sedan till den övriga dräneringen runt huset.

Vi gjuter oftast betongplatta med hjälp av betongbil. Handlar det om en mindre gjutning, t.ex. för en pool, friggebod eller ett mindre garage, kan man gjuta för hand.

Olika sorters husgrunder

• Betongplatta som husgrund

• Betongplatta med isolering underifrån

• Krypgrund och torpargrund.

• Källargrund

Gjutning av husgrund i Ljungby

Bengt Nilssons Gräv AB

Hamnedavägen 29, 340 13 HAMNEDA

E-post: nilsson.grav@telia.com

Telefon: 0372-500 60
Mobil: 070-311 96 44
Fax: 0372-500 80

Powered by